top of page

Vill ni synas för studenter?

Som sektion är vi väldigt intresserade av att ha kontakt med företag. En av våra uppgifter är att studenterna på Globala System ska få kontakt med potentiella arbetsgivare. Kontakta oss så berättar vi hur ni kan träffa och nå våra studenter på bästa sätt.

Chalmers-studenter för hållbarhet och framtidens komplexa problem.

Teknologsektionen Globala system är en del av Chalmers Studentkår. Föreningen finns för studenterna på Globala system och masterprogrammet Industrial Ecology. Vi arbetar med studiepåverkan, nöjesliv, fysisk och social studiemiljö, kontakt med potentiella arbetsgivare och arbetsmarknadsfrågor.
 

På LinkedIn kan ni följa vår verksamhet och studenterna!

Programmen

Globala system

300hp, civilingenjör 

Globala system är ett nytt och framtidsinriktat civilingenjörsprogram på Chalmers som fokuserar på de stora utmaningar som samhället står inför idag. Utöver en naturvetenskaplig grund i fysik och matematik får studenterna gedigen kunskap om hur samhälle, teknik och natur interagerar. De många projektbaserade kurser och utmaningar studenterna ställs inför ger bra förståelse för systemtänkande, modellering, problemlösning och dataanalys. Ingenjörer från Globala system förstår helheten och kan arbeta med hållbarhet och framtidens komplexa problem för att ta kreativa initiativ för lösningar av samhällets utmaningar.

Industrial Ecology

120hp, M.Sc

Industrial ecology är ett masterprogram som utbildar studenter med spetskompetens inom hållbarhet och är det populäraste masterprogrammet hos Globala system-studenter. Programmet fördjupar studenternas förståelse för människans påverkan på miljön och resursbegränsningar. Detta för att kunna förstå, förbättra, leda och planera åtgärder inom exempelvis produktutveckling, energisystem, land- och resursanvändning och samhällsplanering.

Vi erbjuder

Lunchföreläsning

Alla studenter på både kandidat och masternivå är schemafria samtidigt under lunchen och en gratis lunch är aldrig fel i en students ögon. Här finns därför chansen att kl 12-13 hålla ett lunchföredrag med gratis lunch för studenterna och samtidigt framhäva er som arbetsgivare. Detta brukar vara oerhört populärt bland studenterna.

Företagspub

Vi anordnar en pub för studenterna där era representanter har möjlighet att mingla, hålla föredrag, quiz eller andra aktiviteter. Detta ger större möjlighet till att göra ett mer unikt och personligt intryck hos studenterna än en lunchföreläsning.

Marknadsföring

Genom våra kommunikationskanaler kan ni nå studenterna på Globala system och Industrial Ecology. Vi kan genomföra kampanjer för att exempelvis visa era sommarjobb eller exjobb.

Mottagningen

Under fyra veckor i augusti-september har vi mottagning för de nya studenterna på Globala system. Målet är att alla nyantagna ska lära känna nya vänner och komma in i studentlivet och studierna på ett så trevligt sätt som möjligt.

 

Här finns möjlighet att hålla lunchföreläsningar, sittningar, pub och andra kvällsevent. Det går också att ge sponsrade produkter (som vattenflaskor, matlådor eller andra användbara saker) till de nyantagna så de kan komma ihåg ert företag.

Kontakt

Teknologsektionen Globala system.
Kemivägen 10
412 96 Göteborg

Thea Johansson, Arbetsmarknadsansvarig

thea.johansson@globalasystem.se

Moa Vinberg, Företagskoordinator 

moa.vinberg@globalasystem.se

Simon Leijon, Företagskoordinator 

simin.leijon@globalasystem.se

Anna Langsjö, Företagskoordinator 

anna.langsjo@globalasystem.se

Josef Winberg, Företagskoordinator 

josef.winberg@globalasystem.se

Klara Johansson, Företagskoordinator 

klara.johansson@globalasystem.se

bottom of page