Hej kompis!
Här nedan finns resurser för olika typer av stöd som finns för dig som är student på Chalmers.
Det finns till exempel möjlighet att få gratis samtalsstöd hos kurator, att träffa studievägledare om du har frågor kring dina studier, eller att få hjälp med något helt annat.
Är du osäker kring vem du ska vända dig till kan du alltid kontakta sektionens Studerande- och arbetsmiljöombud (SAMO): samo@globalasystem.se
Studier
Studievägledare
Till programmets studievägledare vänder du dig om du till exempel behöver hjälp med att planera dina studier, funderar över hur du ska välja, känner dig omotiverad, har tankar på att avbryta dina studier eller vill ha studieuppehåll. Till studievägledaren kan du också gå om du inte mår bra, känner att du inte hittat rätt bland studiekamrater eller har andra saker runt omkring studierna som påverkar dig och din studiesituation. Ett samtal med en vägledare syftar alltid till att stödja dig att fatta självständiga beslut kring dig själv och dina studier. Studievägledaren på Chalmers är studentens närmaste samtalsstöd och har tystnadsplikt.
Josephine Björk, Studievägledare för Globala system
josephine.bjork@chalmers.se
Centrala studie och karriärvägledare
vagledning@chalmers.se
Utbildningssekreterare
Utbildningssekreterarens uppgift är att ge stöd till dig som är student, huvudsakligen utifrån ämnesmässiga frågeställningar. Det innebär bland annat att ge information om kursinnehåll och kursval, liksom att göra olika bedömningar och fatta beslut om tillgodoräknande av kurser och dispenser. Funderar du på om du uppfyller examenskraven för ditt program kan du kontakta din utbildningssekreterare. Om du ska studera utomlands på ett av Chalmers partneruniversitet kontaktar du din utbildningssekreterare för att planera vilka kurser du kan läsa och få tillgodoräknade när du kommer hem igen.
Joakim Norbeck, Utbildningssekreterare GS och IE
norbeck@chalmers.se
Programansvariga
Ansvarar för den organisatoriska och sociala arbetsmiljön på programmet.
Per Bjerkeli, ansvarig för GS
per.bjerkeli@chalmers.se
Henrikke Baumann, ansvarig för IE
henrikke.baumann@chalmers.se
Mående och stress
Kurator
Om du inte mår bra och känner att du skulle behöva prata med någon om ditt mående och din psykiska hälsa, kan du alltid kontakta kuratorn. Det är bättre att söka hjälp i tid än att vänta för länge. Tidiga insatser kan förebygga psykisk ohälsa. Kuratorn arbetar även med hälsofrämjande och förebyggande insatser på individnivå. På Chalmers finns det två kuratorer som du kan träffa för samtalsstöd. Kuratorn har tystnadsplikt men också anmälningsplikt vid allvarliga brott eller när barn far illa. Alla samtal är kostnadsfria och kuratorn för inga journaler. Du bokar tid hos kuratorn genom att mejla.
Katarina Krstevski, Kurator, och
Ingegerd Nilsson, Studievägledare och kurator
kurator@chalmers.se
Studentpräst
Lars van der Heeg är studentpräst inom Svenska kyrkan i Göteborg. Till honom kan du som studerar eller arbetar på Chalmers komma för ett eller flera samtal om något oförutsett har inträffat i ditt liv. Du kanske behöver bearbeta och prata om relationer, sorg, livsval eller frågor inom etik, livsåskådning och människosyn. Har du frågor om tro, bröllop, dop och begravningar kan han ge dig råd. Kontakta honom gärna för att boka tid för ett samtal, som präst har han tystnadsplikt.
Lars van der Heeg
lars.vanderheeg@svenskakyrkan.se
0730-30 07 49
Studenthälsa genom Feelgood
Om du upplever att du har hälsobekymmer som är orsakade av dina studier eller har andra problem som påverkar din studieförmåga kan du få stöd av ”Feelgood Göteborg City”, som är Chalmers leverantör inom studenthälsa.
Trygghet och stöd
Trygg på Chalmers
Trygg på Chalmers är ett verktyg där du som student kan lära dig mer om vad trakasserier och sexuella trakasserier är och rapportera oönskat beteende, antingen om du har upplevt det själv eller har bevittnat det.
Pedagogiskt stöd
Som student eller doktorand med en varaktig och dokumenterad funktionsnedsättning kan du få pedagogiskt stöd. Stödet ska underlätta studierna och finns att få under hela din studietid.